Tulevaisuudenkestävää

RAKENNESUUNNITTELUA

Laaturakenne on rentojen ihmisten insinööritoimisto, joka ammentaa arvonsa savolaisesta lupsakasta, mutta samalla ahkerasta ja tarmokkaasta elämänasenteesta. 

Meillä on kunnianhimoa kehittyä tiiminä ja viedä suomalaisen rakennesuunnittelun alaa eteenpäin omalla pienellä, mutta sitäkin tehokkammalla ja osaavalla panoksellamme. Meille yksilöllinen ja joustava palvelu on kaiken A ja O. Pyrimme ymmärtämään asiakkaidemme tarpeet perin pohjin yltääksemme toivottuun lopputulokseen.

ARVOMME

Ihminen

Ihmiset ovat työmme keskiössä. Kohtaamme asiakkaamme ja työntekijämme ihmisinä arvostaen ja kunnioittaen. Olemme avoimia, rehellisiä ja luotettavia. Pidämme kiinni siitä, mitä olemme yhdessä sopineet.

Nöyryys

Nöyryys mahdollistaa uuden oppimisen ja jatkuvan kehittymisen. Emme halua koskaan ylpistyä ja uskoa tietävämme jo kaiken alastamme. Tiedämme, ettei matka opin tiellä lopu koskaan.

Rohkeus

Rohkeus auttaa meitä kohtaamaan haasteet ja vaikeatkin asiat. Emme pelkää suuria projekteja emmekä kaihda tilanteita, joissa olemme uuden edessä. Teemme kaikkemme auttaaksemme asiakkaitamme menestymään rakennushankkeissaan.

Kasvu

Kasvu kertoo, että olemme elossa. Kasvamme niin yksilöinä kuin työyhteisönäkin. Huomenna olemme enemmän kuin tänään.

Tuloksellisuus

Tuloksellisuus mittaa työmme onnistumisen. Olemme työhömme tyytyväisiä vain silloin, jos asiakkaammekin tuntee samoin. Haluamme antaa asiakkaillemme hyvän syyn jatkaa yhteistyötä kanssamme.

VISIOMME

Visio sanoittaa unelmamme siitä, missä haluamme tulevaisuudessa olla ja mitä kohti teemme työtä. 

Aiomme olla Suomen arvostetuin ja suurin punossuunnittelutoimisto. Se on tavoitteemme, johon uskomme yltävämme 5-10 vuodessa

Vaikka visiomme on kunnianhimoinen, luotamme saavuttavamme sen aikanaan. Aikeissamme on vahvistaa lujuuslaskentaosaamistamme hyödyntäen entistä vahvemmin FEM-laskentaa. Tätä osaamista jaetaan tiimimme sisällä avoimesti.

MISSIOMME

Teemme päivittäin töitä ollaksemme suomalaisen lujuuslaskennan kirkkainta kärkeä.

Olemme parhaimmillamme vaativassa lujuuslaskennassa. Autamme asiakkaitamme rakentamaan määräykset täyttäviä, laadukkaita, turvallisia ja pitkäikäisiä rakennuksia kustannustehokkaasti.

Tarjoamme asiakkaillemme Suomen parasta lujuuslaskentaosaamista ja standardien tuntemusta.

Aiomme saavuttaa maineen sinä toimistona, jolle soitetaan maan joka kolkasta tarpeen vaatiessa todellista laskennan huippuosaajaa.16 vuotta laadukkaita rakenteita

Insinööritoimisto Laaturakenne Oy perustettiin 1.10.2005 Ari Korhosen toimesta.

Vielä opiskeluaikoinaan ja valmistuessaan Ari ei osannut kuvitella olevansa joskus vielä yrittäjä.

– Tuntui turvalliselta työskennellä toisen palveluksessa ”palkollisena”. Omassa suvussani oli hyvin vähän, jos ollenkaan yrittäjiä. Pääsin tutustumaan yrittämiseen kuitenkin vaimoni perheen kautta. Heillä yrittäjyys oli verissä ja tärkeä osa elämää. Erityisesti appiukkoni esimerkki yrittämisestä alkoi kiehtoa. Siemen oman yrityksen perustamisesta oli kylvetty, toimitusjohtaja muistelee.

Kannukset rakennesuunnittelun “korkeakoulusta”

Arin ura rakennesuunnittelijana alkoi kesällä 1997 kuopiolaisessa rakennesuunnittelutoimistossa.

– Jälkeenpäin ajatellen se oli minulle erinomainen rakennesuunnittelun ”korkeakoulu”. Syvennyin valtavalla innolla lujuuslaskentaan ja erityisesti punossuunnitteluun. Ammattitaitoni kehittyi nopeasti. Hämmästellen huomasin sekä kollegoiden että asiakkaiden arvostavan osaamistani, tuleva yrittäjä kertaa.

Ajatus oman yrityksen perustamisesta alkoi hiljalleen itämään Arin mielessä. Yritysidean ydin tulisi olemaan huippuosaaminen lujuuslaskennassa ja punossuunnittelussa.

Keväällä ja kesällä 2005 alkoi olla jo selviä merkkejä siitä, että tulevan yrityksen palveluille olisi myös kysyntää.

– Ajatus kypsyi valmiiksi omakotitaloni rakentamisen loppuvaiheessa kesällä 2005. Kävin kesken lomani ilmoittamassa työnantajalleni, että perustan oman yrityksen. Samalla irtisanouduin. Perustettavan yritykseni nimi kertoi kaiken olennaisen, Insinööritoimisto Laaturakenteen uunituore yrittäjä taustoittaa.

Luonnollista kasvua

Laaturakenteelle riitti heti töitä. Kasvu oli väistämätöntä ja pian Ari ei ollutkaan enää yksinyrittäjä.

– Puolen vuoden kuluttua yritykseni perustamisesta pyysin erinomaisen suunnittelijan ja hyvän ystäväni yhtiökumppaniksi. Hetken miettimisen jälkeen hän tuli merkittävällä osuudella mukaan. Yhdessä hänen kanssaan rohkenimme palkata ensimmäisen palkkatyöntekijän ja myöhemmin toisen. Näin yrityksemme lähti maltilliseen kasvuun. Saimme myös uusia asiakkaita, Ari kertoo.

Ei menestystä ilman koettelemuksia

Laaturakenteen omia perustuksia koeteltiin ensimmäisen kerran toden teolla vuosina 2008-2009 finanssikriisin ravistellessa koko maailmaa.

– Menetimme asiakkaamme, jonka osuus liikevaihdostamme oli noin 80 %. Samalla iski yleinen taantuma. Jouduimme lomauttamaan molemmat työntekijämme kuukausien ajaksi. Teimme yrityshistoriamme ensimmäisen tappiollisen tilinpäätöksen, Ari harmittelee.

Tilanne tasoittui hetkeksi. Parin vuoden päästä nurkan takana oli kuitenkin seuraava korpivaellus.

– Yhtiökumppanini ja kokenein työntekijämme vaihtoivat maisemaa muihin töihin. Yrityksen kassa oli käytännössä tyhjä ja toiminta vakavasti uhattuna. Toimintamme oli supistunut nopeasti puoleen entisestään.

Yrittäjän luottamus tulevaan oli kovalla koetuksella. Pian Laaturakenne seisoi kuitenkin taas tukevasti jaloillaan. Usko palasi tekemiseen. Tuloskunto parani, aikataulut pitivät ja toiminta vakiintui.

Nousukiidossa kohti huomista

Laaturakenne alkoi kasvaa vuosien varrella menestystarinaksi, joka rakentui useamman ihmisen hartioille.

Yhtiö terävöitti fokustaan punossuunnitteluun sekä rakenne- ja elementtisuunnitteluun.

– Yrityksessämme on kokemusta, osaamista ja nuorta energisyyttä. Olemme kasvaneet yhden hengen suunnittelutoimistosta seitsemän hengen toimistoksi ja palanneet juurillemme punossuunnitteluun. Katsomme luottavaisesti eteenpäin, Ari lupaa.

Laaturakenteen tarina on jatkunut nyt jo 16 vuotta. Mainio menestys ei olisi mahdollista ilman hyviä työtekijöitä ja uskollisia asiakkaita.

– Tarina jatkuu. Huolehdimme työntekijöidemme viihtyvyydestä ja ammattitaidosta, Laaturakenteen ytimestä. Tarjoamme asiakkaillemme Suomen parasta osaamista. Haluamme edelleen kasvaa tuloksesta tinkimättä. Kasvu on mahdollista, kun teemme työmme paremmin kuin hyvin. Jo yrityksemme nimi, Insinööritoimisto Laaturakenne Oy velvoittaa siihen, Ari korostaa.

Tulisitko
työkaveriksemme?

Haemme aina uusia rakennesuunnittelun osaajia, jotka haluaisivat työskennellä monipuolisten ja mielenkiintoisten projektien parissa leppoisen rennossa porukassa.