Riku Seuri

Etätyöt Lapissa

Riku Seurin tarina Laaturakenteen työntekijänä

Riku on kotoisin Miehikkälästä, josta tie on vienyt Lappeenrannan ja Kuopion kautta Sodankylään. Syksyllä Riku palaa lähemmäs synnyinseutua, kun edessä on muutto Porvooseen.

Työuran alku

Ura Laaturakenteella alkoi vuoden 2018 tammikuussa. Alkuun työ oli osa-aikaista opinnäytetyön tekemisen ohella. Työ muuttui kuitenkin melko pian täysipäiväiseksi, kun Riku sai opinnäytetyön valmiiksi ja insinöörin paperit Kuopion Tekusta.

– Kiinnostus Laaturakenteella työskentelyyn heräsi, kun kuulin mahdollisuudesta toimia jännitettyjen rakenteiden suunnittelijana. Halusin kehittää heti alussa omaa laskentaosaamistani ja koen, että punossuunnittelu on antanut siihen loistavan pohjan. Lisäksi massiiviset betonirakenteet ovat kiehtoneet minua jo pitkään, Riku kertoo.

Etätöihin siirtyminen

Hiihto- ja luontoihmisenä Riku oli haaveillut puolisonsa kanssa Lapissa asumisesta. Vuonna 2020 haave tuntui realistisemmalta, kun etätyöstä oli tullut myös Laaturakenteella normaali ja sujuva toimintatapa.

– Kerroin haaveestani työpaikalla ja sain vihreää valoa etätyöhön siirtymiseen. Marraskuussa 2020 tuli muutto Sodankylään. Täällä on kokenut Lapin luonnon kaikissa vuodenajoissa ja nähnyt kuinka elämä täällä pyörii, Riku kuvailee.

Etätyöläisenä Riku on keskittynyt edelleen pääasiassa jännitettyjen rakenteiden suunnitteluun. Lisäksi työtehtäviin on tullut lisää rakenne- ja elementtisuunnittelua. Viimeaikoina punostuksen lisäksi töitä on riittänyt hallirakennusten rakennesuunnittelun parissa.

Syksyllä Porvooseen

Syksyllä nähdään muutoksia niin Rikun elämässä, kuin Laaturakenteellakin. Rikun muuttaessa Sodankylästä Porvooseen, on suunnitelmissa perustaa Laaturakenteelle toinen toimipiste Etelä-Suomeen.

Laaturakenteella työskentely ei siis pian ole vain savolaisten etuoikeus!