Jukka Koikkalainen

Punostaen kohti tulevaisuutta

Jukka Koikkalaisen insinööriuran alkutaival

31-vuotiaan insinöörin tie opinahjosta insinööritoimistoon ei liene se tavanomaisin. Reitti koulun penkiltä suunnittelupöydän ääreen on kulkenut monen kaapelin ali ja kaivannon ympäri.

Kaivannosta suunnittelutoimistoon

Kontiolahdelta kotoisin oleva rakennesuunnittelija oli ehtinyt valmistumisensa jälkeen toimia maanrakennusalan työmaainsinöörinä reilut kolme vuotta, ennen kuin suunnittelualan kutsumus todella tavoitti hänet.

-Kävin Karelia-AMK:ssa nimenomaan rakennesuunnitteluun tähtäävän linjan, mutta ennen valmistumista tarjoutui mahdollisuus kurkistaa maanrakentamisen maailmaan, joten tartuin tilaisuuteen. Kolmen vuoden jälkeen tunsin kuitenkin tarvetta muutokseen.

Laaturakenne sattui juuri tuohon aikaan hakemaan vahvistuksia riveihinsä. Hakuprosessin päätteeksi Jukka pääsi kokeilemaan millaista olisi työskennellä betonirakenteiden suunnittelun parissa.

-Osana hakuprosessia tehtiin haastattelun yhteydessä pieni “lähtötasotesti”. Vaikka opinnoista olikin kulunut jo hyvä tovi, palautui asiat kyllä varsin hyvin mieleen. Hyvät kurssiarvosanat koulusta auttoivat myös varmasti vakuuttamaan työnantajan, Jukka pohtii.

“Päivääkään en ole katunut.”

Työpaikan ja täydellisen toimenkuvan muutoksen lisäksi vaihtui myös kaupunki. Aloitettuaan osana Laaturakenteen tiimiä loppukesästä 2020, Jukka muutti kirjansa Kontiolahdelta Kuopioon.

-Kuopio on hieno kaupunki ja täällä on ihmisen hyvä elää. Sitäkin tärkeämpää on kuitenkin se, että saan tehdä töitä rautaisten ammattilaisten rinnalla loistavassa työilmapiirissä. Vajaan kahden vuoden aikana olen saanut ammentaa rakennesuunnitteluosaamisen runsaudensarvesta ja tunnen kuinka tässä ympäristössä tietämykseni ja osaamiseni rakennesuunnittelijana kasvaa kohisten.

Jukka on työssään keskittynyt esijännitettyjen betonirakenteiden raudoitussuunnitteluun. Osaamista haastavat työtehtävät sekä näistä seuraava jatkuva oppiminen ovat asioita, jotka Jukka listaa ehdottomasti parhaiksi asioiksi työssään.

-Lisäksi täytyy korostaa sitä, kuinka hyvin yritys huolehtii työntekijöidensä hyvinvoinnista. Joustava työaika ja huipputason työpisteet ansaitsevat ison plussan, puhumattakaan työnantajan tarjoamista liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvistä eduista. Ilmapiiri työpaikalla on avoin ja lämminhenkinen, mikä tekee jokapäiväisestä työskentelystä suoranaista iloa. Olen todellakin tyytyväinen työskennellessäni Laaturakenteella ja voin lämpimästi suositella Laaturakennetta työnantajana.